12. června 2021 • 18:49

Strach na EURO! Eriksen zkolaboval, pak Dánům vzkázal: Hrajte!

Autor: iSport.cz, apr
Vstoupit do diskuse
27
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový začátek mistrovství Evropy si nikdo nepředstavoval ani v těch nejhorších snech. V závěru prvního poločasu utkání mezi Dánskem a Finskem hraného v Kodani zkolaboval domácí lídr a největší hvězda týmu Christian Eriksen. Podle posledních informací by měl být ve stabilizovaném stavu v nemocni nedaleko stadionu. Zbytek utkání se i přes děsivý moment dohrál, Finsko zvítězilo brankou Joela Pohjanpala 1:0. 



Slzy v očích hráčů i fanoušků. Okamžik hrůzy a obrovská nejistota. Na začátku 43. minuty úvodního duelu skupiny B fotbalového EURO mezi Dánskem a Finskem se naskytl nepříjemný obrázek, který zasáhl všechny, kdo duel sledovali či byli přímo jeho aktéry.

Dánská hvězda ostřílená Premier League Christian Eriksen se z ničeho nic nikým neatakovaný sesunul k zemi. Okamžitě mu přispěchali na pomoc zdravotníci. Došlo na masáž srdce, v akci byla i kyslíková maska. Dánští hráči zároveň obestoupili svého spoluhráče a lékaře, aby situaci nemohly zabírat kamery.

Christian Eriksen zkolaboval, medikům se podařilo přivést ho k vědomí. Ze stadionu byl okamžitě převezen do nemocnice
Christian Eriksen zkolaboval, medikům se podařilo přivést ho k vědomí. Ze stadionu byl okamžitě převezen do nemocnice

Na hřišti se objevila i hráčova partnerka Sabrina, kterou utěšovali brankář Kasper Schmeichel a kapitán Simon Kjaer.

Eriksen byl následně ze hřiště odnesen na nosítkách a zápas byl přerušen.

Dlouhé minuty nebylo jasné, jaký je stav dánské hvězdy, které celý fotbalový svět na sociálních sítích začal vyjadřovat podporu. 

BeIn Sports následně přišel s informací, že je hvězda Interu Milán už při vědomí a ve stabilizovaném stavu, což potvrdila vzápětí i UEFA.

Podle informací z dánského týmu Eriksen podstupil nejrůznější vyšetření v Rigshospitalet, což je jedna z největších nemocnic v Dánsku. 

Po dohodě obou mužstev, a na základě toho, že se podařilo dostat Eriksena do stabilizovaného stavu, bylo utkání dohráno, Finsko zvítězilo 1:0. Krátce před opětovným spuštěním hry ředitel DBU řekl, že hráči byli s Christianem Eriksenem v kontaktu a že Christian je v pořádku. Podle informací ZDF Sportstudio dokonce sám vzkázal spoluhráčům, že se cítí dobře a řekl, aby hráli dál. 

„Mohli jsme zápas odehrát dnes, nebo zítra v poledne, a všichni souhlasili, že to zvládneme dnes. S takovými pocity hrát nemůžete. Snažili jsme se vyhrát. Bylo neuvěřitelné, že se hráči dokázali vrátit na hřiště a odehrát druhý poločas,“ chválil trenér Kasper Hjulmand.

„Byl to opravdu těžký večer, který nám všem připomněl, co jje v životě nejdůležitější. Lidé, kteří jsou nám nejbližší, rodina a přátelé. Myslíme na Christiana a jeho rodinu,“ dodal.

Lékař Interu Milán Piero Volpi zase uvedl, že Eriksen dosud neprodělal covid a neměl žádné zdravotní potíže. Bez problémů absolvoval všechny dosavadní lékařské prohlídky od svého příchodu z Tottenhamu.  

Góly

Domácí:

Hosté: 60. Pohjanpalo

Sestavy

Domácí: Schmeichel – Wass (76. Stryger Larsen), Kjaer (C) (63. Vestergaard), Christensen, Maehle – Eriksen (43. M. Jensen), P.-E. Höjbjerg, Delaney (76. Cornelius) – Y. Poulsen, Wind (63. Skov Olsen), Braithwaite.

Hosté: Hrádecký – Toivio, Arajuuri, O'Shaughnessy – Raitala (90. L. Väisänen), Lod, Sparv (C) (76. Schüller), Kamara, Uronen – Pohjanpalo (84. Forss), Pukki (76. Kauko).

Náhradníci

Domácí: Lössl, Rönnow, Andersen, Vestergaard, Skov Olsen, Dolberg, Damsgaard, Nörgaard, Stryger Larsen, Cornelius, Jensen, Boilesen

Hosté: Joronen, Jaakkola, Väisänen, Taylor, Jensen, Schüller, Soiri, Hämäläinen, Kauko, Lappalainen, Ivanov, Forss

Karty

Hosté: Lod, Sparv

Rozhodčí

Taylor (ENG) — Beswick (ENG), Nunn (ENG)

Stadion

Parken Stadium, Kodaň

Návštěva

15 200 diváků

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Belgie 3 3 0 0 7:1 9
2. Dánsko 4 2 0 2 9:4 6
3. Rusko 3 1 0 2 2:7 3
4. Finsko 3 1 0 2 1:3 3

Vstoupit do diskuse
27

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud